Diversiteit en inclusie in je erfgoedinstelling
Wat betekenen diversiteit en inclusie voor je erfgoedinstelling? Wat betekent het om dit onder de aandacht te brengen van je publiek? Of misschien wil je nieuw publiek aantrekken en zaken als representatie en programmering inclusief aanpakken? En hoe ga je als instelling mee in de meest recente ontwikkelingen als er zoveel aan het veranderen is? Al deze vragen en meer komen aan bod tijdens de masterclass Diversiteit en Inclusie op 13 december.
Programma
Diversiteit en inclusie: twee woorden die je afgelopen jaar vast vaker hebt gehoord. In de media, politiek en op de werkvloer, ineens lijkt iedereen er iets mee te willen doen. Maar wat weten nu eigenlijk écht af van diversiteit en inclusie?
Wil je een begin maken met diversiteit en inclusie in je erfgoedinstelling, maar ben je nog op zoek naar de beste manier om een start te maken? Of is dit juist een thema waar je al veel mee bezig bent, maar zijn er nog steeds uitdagingen waar je tegenaan loopt? Tijdens de cursus Diversiteit en Inclusie gaan we in gesprek over de toepassing van deze thema’s in je museum of erfgoedinstelling.
De dag begint met een lezing, waarin de theorie en de laatste ontwikkelingen worden besproken. Daarna start de workshop, waarin de deelnemers actief met elkaar in gesprek gaan en gedachten en ideeën kunnen uitwisselen. Hoe voelen we ons bij diversiteit en inclusie? Hoe zou diversiteit en inclusie het beste passen op onze werkvloer en hoe kunnen we dit simpel en concreet in de praktijk brengen? We gaan met elkaar aan de slag om de eerste stappen te zetten.
Docent
Lema Salah is historicus en diversiteit- en inclusiviteitsexpert. Ze werkt als promovendus aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Faculteit der Managementwetenschappen) en de Nederlandse Defensie Academie in Breda en is als genderadviseur betrokken bij Brabantserfgoed.nl.
In deze rol houdt zij zich bezig met thema’s als diversiteit en inclusiviteit in historische context. Als diversiteit- en inclusiviteitsexpert geeft ze trainingen en cursussen. Ook treedt zij regelmatig op als gespreksleider of dagvoorzitter bij evenementen die in het teken staan van maatschappelijke kwesties.
Praktisch
Cursusmateriaal, koffie en thee zijn inbegrepen. Aanmelden is verplicht en kan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.
De cursus is gratis voor erfgoedvrijwilligers. Betaalde medewerkers van erfgoedinstellingen betalen €50,- per persoon. Bekijk onze Spelregels en Algemene voorwaarden voor meer informatie.
Wanneer
13 december 2021
10:00 - 14.00 uur
Waar
Het Meisjeshuis Oude Delft 112 2611 CG Delft Toon route in Google MapsWe houden de cursus graag veilig en aangenaam. Voor deze bijeenkomst heb je daarom naast je inschrijving ook een geldig coronabewijs nodig. Dit is een QR-code die je via de Corona Check-app verkrijgt door een vaccinatie-, test- of herstelbewijs te uploaden. Download hier de Coronacheck-app, of lees hoe je een papieren bewijs maakt via CoronaCheck.nl/print.
Je QR-code wordt gescand bij binnenkomst. Zorg ervoor dat je je ticket, coronatoegangsbewijs en je ID/paspoort bij de hand hebt. Tip: mocht je QR-code nog op 'Internationaal' staan, zet deze dan alvast op 'Nederland'.
Op de locatie is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
Deze cursus is onderdeel van het project Kennis is Kracht en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, Mondriaan Fonds, Fonds 1818 en Fonds Schiedam Vlaardingen.