Storytelling
In deze cursus richten we ons op vertellen, daarom is deze dag vooral bedoeld voor gidsen en rondleiders die hun informatieve inhoud met behulp van verteltechnieken willen verdiepen. We gaan op zoek naar een manier van storytelling die bij jou past.
Als een woning instort willen we eerst meer weten over het gezin dat ‘alles kwijt is’ en pas daarna over de constructiefout die de instorting veroorzaakte.
‘Storytelling’ is het toepassen van verhalen om beleving te creëren en daardoor betrokkenheid bij het onderwerp te vergroten. Bij veel feiten en cijfers haken we al snel af, storytelling is een ideale manier om mensen te raken, te verleiden, zingeving of helderheid te bieden en saamhorigheid te vergroten.
Opzet Cursus
Elke deelnemer brengt een kort, bekend (praktijk)verhaal mee. Deze verhalen dienen als uitgangspunt voor de zoektocht naar de geheimen van storytelling.
Na afloop hebben de deelnemers meer vaardigheden heeft om in hun verhalen storytelling toe te passen.
Doelgroep
Erfgoedmedewerkers en vrijwilligers die hun informatieve inhouden willen verdiepen door verteltechnieken.
Docent
Eugène Ligtvoet is acteur en muzikant maar vooral verhalenverteller. Hij stond twintig jaar geleden aan de basis van de Storytrail in Nederland en is in diverse steden werkzaam als Stadsverteller. Daarnaast schrijft en vertelt hij verhalen voor musea, bedrijven en instellingen en heeft hij zich gespecialiseerd in het vertellen op en over historisch/cultureel erfgoed.
Praktisch
Cursusmateriaal, koffie en thee zijn inbegrepen.
Deze cursus is volgeboekt. Je kunt je nog aanmelden voor de wachtlijst via onderstaand formulier.
De cursus is gratis voor erfgoedvrijwilligers. Betaalde medewerkers van erfgoedinstellingen betalen €50,- per persoon. Bekijk onze Spelregels en Algemene voorwaarden voor meer informatie.
Wanneer
23 februari 2022
10:30 - 16.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur)
Waar
Streekmuseum Krimpenerwaard Boezemdreef 1 2922 BA Krimpen aan den IJssel Toon route in Google MapsDeze cursus is onderdeel van het project Kennis is Kracht en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, Mondriaan Fonds, Fonds 1818 en Fonds Schiedam Vlaardingen.
We houden dit evenement graag veilig en aangenaam, daarom volgen we de coronarichtlijnen van de Rijksoverheid:
- Toon bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs
- Draag binnen een mondkapje, behalve als je zit
- Hou anderhalve meter afstand in acht
- Maak gebruik van een vaste zitplaats
Meer informatie of contact met Erfgoedhuis Zuid-Holland?
Evelien Masselink
Coördinator business development, senior adviseur erfgoed en publiek