Sociale toegankelijkheid: ervaringsdeskundigen aan het woord
Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt op jouw erfgoedlocatie en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? Sociale toegankelijkheid speelt een grote rol bij het ontvangen van gasten of nieuwe vrijwilligers die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Wat kun jij doen om sociale toegankelijkheid te verbeteren? Kom op 10 mei naar de digitale bijeenkomst 'Ervaringsdeskundigen aan het woord'.
Over de bijeenkomst
Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Bijvoorbeeld dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.
In deze reeks online bijeenkomsten gaan we aan de slag met het onderwerp sociale toegankelijkheid. De focus ligt hierbij op gasten en nieuwe vrijwilligers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. In deze tweede online bijeenkomst geven we het woord aan ervaringsdeskundigen. Hoe heeft hun fysieke of verstandelijke beperking invloed op hun bezoekerservaring of vrijwilligerswerk? Hiernaast komen kort aan het woord de organisaties: Mikxs, Steffie.nl, Stichting Prokkel en Naar een Museum.
De bijeenkomst is onderdeel van een online reeks:
Doelgroep
De cursus is geschikt voor erfgoedvrijwilligers en -professionals in heel Nederland.
Praktisch
De bijeenkomst is gratis en vindt digitaal plaats. Meld je aan via het formulier op de website van erfgoedvrijwilliger.nl. Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.
- Datum en tijd: Woensdag 10 mei van 15.30 tot 17.00 uur(inloop vanaf 15.20 uur)
- Locatie: De bijeenkomst vindt online plaats in Teams. Een aantal dagen voor de bijeenkomst ontvang je per mail een bevestiging van je inschrijving en de link om deel te nemen.
- Deelname aan de bijeenkomst is gratis
- Je mag de bijeenkomsten uit de reeks apart volgen, maar wij raden aan ze alle drie bij te wonen voor een compleet beeld.
- Wil je deze bijeenkomst volgen en heb je bepaalde toegankelijkheidswensen? Neem dan even contact op met Marloes Stofferis (Coördinator Erfgoedvrijwilliger) via info@erfgoedvrijwilliger.nl. Dan bekijken we samen wat er mogelijk is.
- Voor vragen over de bijeenkomst kun je ook mailen naar info@erfgoedvrijwilliger.nl.
De reeks wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Erfgoedvrijwilliger.nl, Erfgoed Brabant en Erfgoedhuis Zuid-Holland.