Toegankelijkheid
Erfgoedhuis Zuid-Holland wil dat iedereen alle informatie op zijn websites gemakkelijk kan lezen en gebruiken. Daarom werken we continu aan het verbeteren van de toegankelijkheid daarvan. Lees op deze pagina wat dit betekent.
Digitale toegankelijkheid
Ons doel is dat onze websites toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen, ook al hebben ze beperkingen of voorkeuren. Erfgoedhuis Zuid-Holland heeft als semi-overheidsinstelling een inspanningsverplichting om (op een aantal punten) te voldoen aan de criteria van deze wetgeving, de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1.
Dit betekent:
- De webpagina’s zijn zo ingericht dat zo veel mogelijk mensen begrijpen wat er staat.
- De websites zijn met elke pc, tablet of smartphone te gebruiken, dus ook voor mensen met aangepaste apparatuur.
- Het doel van de richtlijnen voor toegankelijkheid is dat websites en systemen waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust zijn voor iedereen. Op die manier zijn informatie en diensten even bruikbaar voor mensen met een functiebeperking als voor mensen zonder.
Maatregelen en acties
Er zijn al verschillende maatregelen getroffen om de digitale toegankelijkheid van Erfgoedhuis Zuid-Holland te vergroten en te borgen.
Zo is er bij het realiseren van de vernieuwde websites van het Erfgoedhuis in 2021 met de toegankelijkheid rekening gehouden in het design (b.v. kleurstelling) en de code (interactie en diverse functionaliteiten) van beide websites, erfgoedhuis-zh.nl en geschiedenisvanzuidholland.nl.
Daarnaast wordt momenteel een inventarisatie gehouden om de stand van zaken rondom de toegankelijkheid van websites te inventariseren. Hieruit is een verbeterplan ontstaan: medio 2023 volgt een audit van onze websites door een onafhankelijke partij en worden (een deel van) de verbeterpunten geoptimaliseerd.
Meer informatie
Op de website Digitoegankelijk vind je meer informatie over digitale toegankelijkheid.