Te voet een oud vestingstadje ontdekken, op de fiets door het Groene Hart of alles te weten komen over de geschiedenis van forten en schansen: de Oude Hollandse Waterlinie heeft je veel te bieden. Met deze ‘Er-Op-Uit kaart’ beleef je het allemaal.
De Oude Hollandse Waterlinie werd in het Rampjaar 1672 voor het eerst ingesteld, toen ons land door een Franse legermacht van 120.000 man werd aangevallen. Op het grensgebied van Holland en Utrecht ontstond een enorm inundatiemeer dat het Franse leger tegenhield. Dit voormalige inundatiegebied maakt tegenwoordig deel uit van het Groene Hart.
De Er-Op-Uit kaart Oude Hollandse Waterlinie geeft een overzicht van verschillende recreatieve activiteiten (wandelen, fietsen, steppen en overnachtingen) die je kunt doen in één van de 9 sfeervolle vestingsteden of in het buitengebied.
Je kunt kiezen uit een wandeling over de vestingwallen of fietsen over kades en dijken in het buitengebied. Je krijgt je een indruk van de enorme omvang van het inundatiegebied. Verschillende informatieborden vertellen over verdwenen forten en schansen en de ontberingen die men in de strijd moest ondergaan.